Pravno obvestilo

Vsebine spletnega mesta, so last podjetja Galerija Gosposka d.o.o.

 

Vsebine, objavljene na spletnem mestu www.gostilnamaribor.si, so last podjetja Galerija Gosposka d.o.o. in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene in za osebno uporabo, pri čemer ne smejo biti kršene avtorske pravice. Ne sme se jih kopirati, razmnoževati ali na kakršenkoli drug način distribuirati brez pisnega dovoljenja lastnika spletnega mesta. Kakršnakoli druga uporaba ali distribucija teh vsebin ali njihovih posameznih delov ni dovoljena. Lastnik spletnega mesta ni odgovoren za morebitne škodljive posledice uporabe.

Podjetje Galerija Gosposka d.o.o. ne odgovarja za uporabo spletnih strani in za morebitno škodo, povzročeno z uporabo vsebin s tega spletnega mesta.

Lastnik ne odgovarja za točnost vsebin na spletnem mestu niti za kakršnokoli izgubo ali škodo, nastalo na podlagi uporabe teh vsebin. Uporabnik vse vsebine in storitve na spletnem mestu uporablja na lastno odgovornost.

Podjetje Galerija Gosposka d.o.o. si pridržujejo pravico do sprememb vsebin, objavljenih na spletnem mestu. Podjetje bo z vsemi podatki zbranimi na spletnem mestu razpolagalo v skladu z veljavno zakonodajo.

Galerija Gosposka spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje k njeni ohranitvi/zaščiti. Galerija Gosposka objavlja to Pravno obvestilo z namenom, da vas informiramo o politiki zasebnosti, načinih in možnostih zbiranja podatkov o vas in njihovi uporabi. Splošna struktura naše strani je takšna, da z običajno uporabo ne potrebuje dodatne identifikacije ali razkrivanja kakršnihkoli osebnih podatkov. Pravno obvestilo je berljivo in dostopno na naših spletnih straneh, povezava pa se nahaja v nogi vsake strani Galerije Gosposka.

Strani, ki jih pokriva Pravno obvestilo

Pravno obvestilo pokriva vse spletne strani in domene, ki so v lasti Galerije Gosposka.

Podatki, ki jih zbiramo

Določene strani Galerije Gosposka zahtevajo in zbirajo osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefonsko številko, rojstni datum in elektronski naslov).

Otroci

Galerija Gosposka se zavezuje k zaščiti zasebnosti otrok. Pri tem opozarjamo starše in skrbnike naj prevzamejo aktivno vlogo pri nadzoru spletnih aktivnostih svojih otrok. Galerija Gosposka ne zbira podatkov o otrocih, mlajših od 13 let.

Kako uporabljamo vaše podatke

Podatke uporabljamo za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje na naših spletnih straneh in kot pomoč pri boljšem razumevanju vaših želja in zahtev. Podatke večinoma uporabljamo za izvajanje različnih naročil, izvajanje podpore uporabnikov, za obveščanje o novicah in spremembah v naši ponudbi, za komunikacijo z vami.

Podatki, zbrani na naši strani, ne bodo v kakršnikoli obliki posredovani tretjim osebam, če ni drugače navedeno. Za vsako morebitno posredovanje podatkov tretji osebi bomo zahtevali vašo odobritev.

GDPR POLITIKA ZASEBNOSTI

V sodobni družbi je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. V Galeriji Gosposka d.o.o, Gosposka ulica 8, 2000 Maribor ( v nadaljevanju Galerija Gosposka), se tega zavedamo in spoštujemo zasebnost naših strank, zato z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno, pazljivo in skladno z v Republiki Sloveniji veljavnimi predpisi ter internimi akti našega podjetja. Dostop do osebnih podatkov je dovoljen le pooblaščenim zaposlenim in pogodbenim obdelovalcem, v obsegu in z namenom, ki je nujno potreben za nemoteno izvajanje delovnih procesov, zagotavljanje storitev družbe in izpolnjevanje pravic in obveznosti iz sklenjenih pogodbenih razmerij s stranko, v sled česar izvajamo vse aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki.

Predstavitev upravljalca

Galerija Gosposka d.o.o., Gosposka ulica 8, 2000 Maribor, je podjetje, ki se ukvarja z nepremičninsko in storitveno dejavnostjo, trgovino, in gostinstvom.

Našim strankam ponujamo pester gostinski izbor v restavracijah Rožmarin, Steakhouse, La Pizzerija in Gostilna Maribor. Prav tako so naše storitve in blago, strankam dostopne preko spleta na naslovu www.rozmarin.si, www.steakhouserozmarin.si, www.lapizzeria.si, www.gostilnamaribor.si., www.mariborfriendlyhome.com, www.maribormarket.com. Galerija Gosposka prav tako upravlja s Hotelom Maribor in spletno stranjo www.hotelmaribor.si .

V družbi Galerija Gosposka se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov. Naše stranke so za nas dragocene, razumemo njihovo skrb za zasebnost in z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno. V celoti spoštujemo naše zaveze po zakoniti, pošteni in pregledni obdelavi osebnih podatkov. Prav tako z ustreznimi ukrepi zavarovanja skrbimo, da do osebnih podatkov ne dostopajo nepooblaščene osebe, ohranjamo njihovo zaupnost in celovitost ter preprečujemo njihovo izgubo oziroma nenamerno uničenje ves čas obdelave.

Pomen izrazov

Lastnik in upravljavec zgoraj omenjenih spletnih strani je podjetje Galerija Gosposka. Obiskovalec ali uporabnik spletne strani je vsaka oseba, ki obišče omenjene spletne strani.

Katere podatke zbiramo

Ko se prijavite v naš klub ugodnosti ali na prejemanje e-novic, izpolnite kontaktni obrazec s katerim v sistem vnesete svoje ime, priimek, naslov, rojstni datum, e-poštni naslov in telefon, skratka podatke, ki omogočajo nadaljnjo komunikacijo.

S kakšnim namenom zbiramo osebne podatke

Namen zbiranja poslovnih podatkov na spletnih straneh je poslovne narave in sicer:

V primeru, da izpolnite obrazec se strinjate, da z namenom nadaljnje komunikacije vaše osebne podatke hranimo v naši bazi, na podlagi legitimnega interesa družbe. Galerija Gosposka v tem primeru obdeluje in hrani vaše podatke z namenom sodelovanja, obveščanja o dogodkih, ponudbah.
V primeru, da se prijavite na naše e-novice, nam s tem dovolite, da vam periodično pošiljamo e-poštna sporočila. Iz liste e-poštnih novic se lahko kadarkoli odjavite. Vaš e-naslov bomo uporabljali izključno za pošiljanje svojih e-novic do prejetja odjave od prejemanja in ga ne bomo posredovali tretjim osebam. V izjemnih primerih lahko vaše osebne podatke, v skladu z zakonom, posredujemo državnim in varnostnim organom, v kolikor bi ti podali uradno zahtevo za posredovanje osebnih podatkov.

O piškotkih

Galerija Gosposka zbira osebne podatke tudi ob obisku njenih spletnih strani, prek piškotkov, za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletnih strani oz. portalov ter štetja uporabnikov na spletnem mestu oz. portalu. Galerija Gosposka uporablja naslednje piškotke:

Skupina 1: so ključni in brez njih posamezna spletna stran oz. spletni portal v lasti oz. upravljanju Galerije Gosposke, ne bo deloval, kot bi moral. Nastavijo se, ko posameznik odda obrazec, se prijavi ali opravi kakršnokoli interakcijo s spletno stranjo, ki gre preko klikanja na enostavne povezave.

Skupina 2: z njimi Galerija Gosposka analizira promet na posamezni spletni strani oz. portalu, da lahko izboljša uporabniško izkušnjo. Posameznik sprejme piškot s klikom na gumb na spletni strani oz. z nadaljevanjem aktivnega brskanja po spletni strani, ki ga izvede po prejemu obvestila o piškotkih.

Skupina 3: so piškotki partnerskih storitev, kot so: Facebook, Instagram, Google idr. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo.

Kaj so piškotki?
Piškotki so male besedilne datoteke, v katere se zapišejo podatki o obisku spletne strani. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno.Razlogov za uporabo piškotkov je več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (izbira jezika, število prikazanih rezultatov, velikost pisave itn.), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (registracija, vsebina nakupovalne košarice, prijava na e-novice, ogled videa itn.), pomagajo pri zbiranju podatkov o navadah spletnih uporabnikov (število obiskov, uporabnikom zanimiva vsebina itn.), s katerimi si pomagamo izboljšati vašo uporabniško izkušnjo in ocenimo učinkovitost zasnove spletne strani. Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na svojih spletnih straneh ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati.

Rok hrambe osebnih podatkov

Galerija Gosposka bo posredovane osebne podatke shranjevala in uporabljala le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani. Po izpolnitvi namena obdelave bomo vaše osebne podatke izbrisali oz. blokirali dostop do njih.

Lahko zahtevate, da vaše osebne podatke prenehamo uporabljati za namene neposrednega trženja. V tem primeru bomo v 30 dneh ustrezno preprečili uporabo vaših osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter vas o tem obvestili.

Kako varujemo vaše osebne podatke

Vedno hranimo zgolj nujno potrebne podatke. Naše spletne strani gostujejo na varnem spletnem strežniku in so podvržene rednim varnostnim pregledom.

Vaše podatke uporabljamo izključno za zgoraj opisane namene in jih ne tržimo ali posredujemo tretjim osebam.

Pravice posameznikov:

Pravica, da od podjetja Galerija Gosposka kot upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahtevam:

Dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije:
namene obdelave,
vrste osebnih podatkov, uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah,
predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja,
obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.
Razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika.
Eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki .doc ali .xls (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevam drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki). Za dodatne kopije, ki jih zahtevam, lahko upravljavec zaračuna razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov.
Popravek netočnih osebnih podatkov.
Omejitev obdelave, kadar:
oporekam točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost osebnih podatkov,
je obdelava nezakonita in nasprotujem izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevam omejitev njihove uporabe,
upravljavec osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, pa jih jaz potrebujem za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.
Izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličem to privolitev za obdelavo osebnih podatkov.
Prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov.
Da zame ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima pravne učinke v zvezi z mano ali na podoben način name znatno vpliva, če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.
Odjavo od prejemanja s klikom na povezavo v prejetem sporočilu.
Pravica, da zoper upravljavca vložim pritožbo pri informacijskem pooblaščencu, če menim, da obdelava mojih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Postopek uveljavljanja pravic

Seznanjen sem, da lahko s pisno zahtevo, poslano na naslov: Galerija Gosposka d.o.o., Gosposka 8, 2000 Maribor, s pripisom »za GDPR«, zahtevam dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov.

Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Kontakt

Če želite dodatna pojasnila v zvezi s politiko varovanja osebnih podatkov v podjetju Galerija Gosposka d.o.o., nam lahko pišete na: rozmarin@rozmarin.si. ali na: Galerija Gosposka d.o.o., Gosposka ulica 8, 2000 Maribor.

Spremembe vsebine Pravnega obvestila

Občasno bomo spremenili vsebino strani Pravno obvestilo, zato vam priporočamo, da si to sekcijo večkrat ogledate in se seznanite z aktualno politiko zasebnosti in s tem preprečite morebitne težave, nastale z uporabo naše strani in vsebine na njej.

Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Preberi več.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close