Ob nedeljah

Nedelja je gospodov dan, zato tudi vi jejte in uživajte po gosposko!

PONUDBA NEDELJSKIH KOSIL

Nedeljska kosila strežemo med 11:30 in 15:00.

***
HLADNE JEDI  5 €

ESIGFLAJŠ
ŠTAJERSKA DILA
KARPAČO RDEČE PESE s kozjim sirom

***
JUHE

GOVEJA JUHA 3,5 €
GOBOVA JUHA 4,5 €
BUČNA JUHA 4,5 €

***
GLAVNE JEDI

POHANA KURA s kožo 9,5 €  / brez 10 €
½ kure je pri nas 6 hrustljavih in sočno ocvrtih kosov s tradicionalno dodanimi jetrci

TELEČJI DUNAJSKI 200g 13 €
serviran z brusnično marmelado in limono

GOVEJI FILE 250g  26 €
z mozgovo kostjo in pečeno jesensko zelenjavo

TAFEL ŠPIC (kuhana govedina)  11 €
pire krompir, kremna špinača, jajce na oko in jabolčni hren

DNEVNI ULOV  38 € / kg
iz pečice z maslenim krompirjem

SVINJSKA PEČENKA  12 €
s kislim zeljem in restanim krompirjem

POLNJENA TELEČJA PRSA   11 €
s kruhovim knedlom

SVINJSKA KRAČA  11 €
s kislim zeljem in kruhovim knedlom s pehtranom

TELEČJA KRAČA – Cela (2-3 osebe) 39 €/ porcija 13 €
z materino dušico, krompirjem in zelenjavo

***
PRILOGE / SOLATE

KROMPIRJEVI LULEKI NA MASLU   2,8 €
KRUHOV CMOK   2,5 €
VLOŽENA RDEČA PESA Z BUČNIM OLJEM   2,8 €
DOMAČ PEČEN KROMPIR   2,8 €
RIZI BIZI – RIŽ Z GRAHOM   2,8 €
RESTAN KROMPIR – PRAŽEN KROMPIR   2,8 €
KROMPIRJEVA SOLATA Z ZELIŠČI  2,8 €
MEŠANA LISTNATA SOLATA s krompirjem, kebrom, zeljem, redkvicami, drobnjakom in hišnim bučnim prelivom  3 €
LUŠTNA SOLATA  5 vrst Lušt paradižnika, kumare, hišni bučni preliv, drobnjak 4,5 €

***
SLADICE

ŠMORN (3-4 osebe)  16 €
jagodna marmelada, marelična marmelada, vanilijeva omaka, čokoladno-lešnikov “greh”

JABOLČNI ŠTRUDL
s sladko smetano  3 € / z vanilijevo omako in sladko smetano 3,5 €

SKUTINI KNEDLI  4,5 €
s kostanji, belo cokolado, in vanilijevo omako

GRMADA 4,9 €
duet biskvitov, mandlji, smetana in crumble
z borovnicami in vanilijevo kremo

HRUŠKA S PEČENO BUČO 4,5 €
beli čokoladni brownie, mousse iz muškatne buče,
cimetov sladoled in višnjev pire

 

Pohana kura, Gostilna Maribor

Šmorn, Gostilna Maribor

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close