Gostilna Maribor

Kjer zgodbe iz preteklosti prepletamo s sodobnimi kulinaričnimi doživetji.

Kjer zgodbe iz preteklosti prepletamo s sodobnimi kulinaričnimi doživetji.

Zavedajoč se manjka tradicionalne štajerske kulinarike v centru mesta in tradicije, ki jo hiša, v katero umeščamo Gostilno Maribor, nosi, smo kulinarično ponudbo zasnovali na način, da tujim obiskovalcem v mestu Maribor in širši regiji predstavimo našo – lokalno kuhinjo, domačim gostom pa vrnemo spomin na kuhinjo njihovih babic.

Iz kuhinje glavnega kuharja Gregorja Jagra diši po sveže pečenem kruhu, zaseki, goveji juhi, »pohani kuri«, »esigflajšu«, žemljicah in golažu, jabolčnem štrudlju in mareličnih knedlih ter drugih dobrotah, ki vračajo spomin na preteklo, a se enakovredno spogledujejo s sodobnimi kulinaričnimi trendi.

Pri pijači je poudarek na pivu (izpostavimo hišno pivo Rudolf) in domačih žganih pijačah. Slednje postrežemo v obokani kleti, ki nosi ime Apoteka, ter tako opominja, da “za vsako bolezen rožca raste”.

 

Pohana kura

Pohana kura

 

Goveja juha

Goveja juha

Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Preberi več.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close