Gostilna Maribor

KJER ZGODBE IZ PRETEKLOSTI PREPLETAMO S SODOBNIMI KULINARIČNIMI DOŽIVETJI.

GREGOR JAGER, GLAVNI KUHAR GOSTILNE MARIBOR.

Gostilna Maribor – kjer zgodbe iz preteklosti prepletamo s sodobnimi kulinaričnimi doživetji.

Zavedajoč se tradicije, ki jo hiša Gostilne Maribor nosi, njene umeščenosti na Glavni trg mesta Maribor in ljubezni do štajerske kulinarike, smo kulinarično ponudbo zasnovali na način, da tujim obiskovalcem v mestu Maribor in širši regiji predstavimo našo – lokalno kuhinjo, domačim gostom pa vrnemo spomin na kuhinjo njihovih babic.

Iz kuhinje glavnega kuharja Gregorja Jagra diši po sveže pečenem kruhu, zaseki, goveji juhi, »pohani kuri«, »esigflajšu«, žemljicah in golažu, jabolčnem štrudlju in mareličnih knedlih ter drugih dobrotah, ki vračajo spomin na preteklo, a se enakovredno spogledujejo s sodobnimi kulinaričnimi trendi.

Pohana kura

Pohana kura

 

V hiši je od nekdaj bila pivovarna, zato v Gostilni Maribor pri pijači izpostavljamo pivo. Za velikim šankom in točilnim pultom radi postrežemo hišno, slovensko pivo Rudolf.

Navdušence nad žganimi pijačami razvajamo z bogatim naborom viskijev in domačimi žganimi pijačami. Slednje postrežemo v obokani kleti, ki nosi ime Apoteka in opominja, da “za vsako bolezen rožca raste”.

 

Ko Gregorja Jagra, glavnega kuharja Gostilne Maribor, zalotimo za štedilnikom, navduši s kuharskim znanjem, s hitrimi in preciznimi kretnjami, redoljubnostjo na kuhinjskem pultu in barvitostjo na krožnikih. Kuhal je ob boku priznanih chefov kot so Janez Bratovž (Restavracija JB), Bine Volčič (Promenada Bled) pa v restavracijah čez severno mejo: Kreuzwirt, Hofkeller in Weinbank. Za gostinjsko šolo ga je navdušila teta, dobrih okusov pa je bil vajen že od doma, saj sta odlično kuhali tako njegova babica Anica kot mama Nada. Rojen na kmetiji, na južni Štajerski meji s Kozjanskim, svoj navdih še danes najde med zelenimi travniki, gozdovi, rodovitnimi polji in živalmi. Rad ima ljudi in z nasmehom do ušes dosega, da imajo le-ti radi njega.

Pri snovanju jedi za Gostilno Maribor se osredotoča na pristno štajersko kuhinjo. Črpa iz njene tradicije in ji s sodobnimi kulinaričnimi prijemi daje nove vsebine.

Chef Gregor Jager

Glavni kuhar Gregor Jager

 

Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Preberi več.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close